"The Nordics - What is fueling the region’s subsea connectivity to grow at a rate of knots?"

Det var et av de store temaene på konferansen Subsea EMEA 2019 i Marseille, som samlet store deler av den globale sjøfiberindustrien.

98% av all global internettrafikk går gjennom undersjøiske fiberkabler. Nå begynner markedet å se etter nye, alternative ruter for å komme seg rundt om i verden.

"It’s not the capacity, but the diversity OTTs and the market are looking for," Roy Hillard VP of Business Development, NJFX.

*OTT: Innholdsleverandører

Nå er turen kommet til Norden og Norge.


Norge ligger veldig gunstig til mellom de store markedene USA og Asia. Nye sjøkabel prosjekter som knytter oss opp i den globale infrastrukturen blir stadig viktigere. Dermed er en rute fra Asia gjennom nordøst passasjen til Europa som går igjennom Nord-Norge avgjørende.

"Norway is the new Marseille." uttrykker Cato Lammenes, Managing Director International Carrier i Tampnet, med henvisning til hvor viktig Norge kan bli i den internasjonale datatrafikken.

Marseille er i dag kjent for å være et hovedknutepunkt for datatrafikk som går igjennom Middelhavet, og har ettertraktet seg store nøkkelspillere som Google og Facebook.

Kilde: https://www.interxion.com/Locations/marseille/

Billig og fornybar kraft er de største fordelene Norge og Norden har å tilby datasenter industrien. Noe som er helt klart reflektert i markedet der stadig flere internasjonale aktører nå ser til Norden. Men det er også noen utfordringer for å kunne etablere.

"Having a data center in North Norway or North Finland without the connectivity and the fiber cable is no good" forteller Caroline Puygrenier, Director Strategy & Business Development Connectivity i Interaxion

Skal Norge kunne dra full nytte av våre naturgitte fordeler og skape framtidig bærekraftig industri må vi utvikle infrastrukturen som det globale markedet ser som en nødvendighet.

Stakkevollvegen 33

9010 Tromsø

Org.nr. 986 358 013

+47 77 78 87 00

post@bbft.no

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook