Gigabitnett på Kvænangsfjellet under Arctic Race of Norway

Oppdatert: 2. april 2019

Bredbåndsfylket tilbyr publikum gratis gjestenett på Kvænangsfjellet i forbindelse med sykkelrittet Arctic Race of Norway.


I samarbeid med Kvænangen kommune og Arctic Race of Norway 2014 tilbyr Bredbåndsfylket gratis gjestenett til alle som befinner seg på Gildetun på Kvænangsfjellet under rittet.

Det betyr at publikum og presse kan dele film, bilder og oppdatere sosiale medier raskt og gratis.

Gjestenettet er tilgjengelig fra 15. - 17. august og krever kun enkelt pålogging for å komme i gang. Navnet på gjestenettet er "BBFT-Gjest" hvor man kan registrere seg med et norsk mobilnummer.


For de som ikke har et norsk mobilnummer så kan en bruke "BBFT-Gjest2" med passord: BBFT2014


Etappe 3 - Alta til Kvænangsfjellet

Bredbåndsfylket står også for nettverket som blir brukt av Arctic Race of Norway på Gildetun i forbindelse med målgangen til 3. etappe på Gildetun på Kvænangsfjellet. Se her for mer informasjon om etappe 3 - Alta til Gildetun


Det trådløse nettet dekker fellesområder innendørs, samt de fleste lokasjoner utendørs hvor tilskuere vil oppholde seg under rittet. Det støtter alle 802.11 standardene inkludert den nyeste 802.11ac innendørs og noen lokasjoner utendørs. Dette kombinert med at nettet frem til Gildetun er basert på fiber med hastighet på 10Gbps betyr at en vil kunne få svært høy hastighet.


#arcticracenorway